Відбулася VII професійна проща освітян до Зарваниці
  • Втр, 29/09/2015 - 01:12

26 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася сьома професійна проща працівників сфери освіти. У паломництві взяли участь близько 3 тисяч освітян з різних областей України, а також голова комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич.

Божественну Літургію на подіумі біля Собору Матері Божої Зарваницької очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), який привітав прочан з Днем вчителя.

«Вчительська праця - це не лише професія, а й покликання та велика місія, - зазначив у духовному слові Митрополит Василій. – Це місія та завдання від Господа служити для добра ближнього, суспільства… Правдивими ознаками справжнього покликання вчителя є щира любов до дітей, до вчительської праці і, особливо, радість і духовна насолода від своєї діяльності». Архиєпископ наголосив, що українські школи повинні творити спільноту вчителів, учнів та батьків, у якій кожен віднайде своє ідентичність.

Відтак відбулося освячення води, Панахида за героями, які віддали своє життя за Україну, Хресна дорога та поклоніння чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької.

У паломництві взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, директор Департаменту освіти і науки Тернопільщини Любомир Крупа, голова Комісії УГКЦ з питань освіти і вихованння с. Христофора Буштин, делегації вчителів від Львівської, Київської та Івано-Франківської митрополій, представники Тернопільського галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола та Тернопільського медичного університету.

Владика вручив ікону Зарваницької Богородиці п. Лілії Гриневич і подякував її за відстоювання християнських цінностей у Верховній Раді та за старання, щоб Церква була залучена до навчально-виховний процесу української молоді.

Відтак у Соборі відбулася зустріч вчителів з п. Лілією Гриневич, на якій присутні спільно обговорили як покращити навчальний процес та патріотичне виховання школярів, представники різних навчальних закладів поділилися досягненнями у сфері виховання дітей та молоді.