Відбулася VII Всеукраїнська проща освітян до Зарваниці
  • Пон, 02/10/2017 - 15:27

Близько 3000 освітян Тернопільщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини та Волині прибули 30 вересня до Марійського духовного центру «Зарваниця» на прощу. Вітав паломників Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), який очолив Божественну Літургію у співслужінні з отцями-головами комісії з питань освіти і виховання УГКЦ.

«Зарваниця - це нескінченна криниця духовної сили, духовного оптимізму, надії, віри, любові, премудрості, яка наповнює, наповнювала і буде наповнювати душі віруючих людей", - сказав Владика Теодор у духовному слові. За словами Єпископа, спільна молитва у Зарваниці для нас є надзвичайним скарбом, великою силою, яка сьогодні приходить від Господа.

«Сьогодні у Божественній Літургії ми молилися за всіх освітян, - зауважив Архиєрей. - Господь дарував покликання педагогам, вчителям – вчителям мудрості, надії, віри і любові. Ось це є найвище покликання вчителя і найстарша у світі професія. Ми молимося, щоб Господь молитвами Пресвятої Богородиці збагатив чеснотами ваше серце, уста і розум так багато і могутньо, щоб ви ділитися ними зі своїми учнями».

Також Владика Теодор у Соборі Матері Божої Зарваницької провів духовну зустріч із вчителями, ділився думками про особливе покликання вчителя, який працює з дітьми, які є даром Божим.

У паломництві взяли участь з Патріаршої комісії освіти і виховання УГКЦ о. Петро Майба та Міністр освіти п. Лілія Гриневич, усі спільно поклонилися чудотворній іконі та відвідали святині Зарваниці.