Відбулася зустріч членів робочої групи для впровадження Стратегії'2020 із працівниками Патріаршої курії
  • Птн, 15/05/2015 - 13:45

14 травня у Львові відбувся семінар для працівників Патріаршої курії УГКЦ на тему «Жива парафія - місце зустрічі із живим Христом», яку провели владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії, владика Богдан (Данило), Єпарх Пармський, та о. д-р Андрій Онуферко, виконавчий секретар робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія - місце зустрічі із живим Христом». Під час заходу відбулося обговорення діяльності та більшого залучення структур патріаршого рівня до реалізації Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року.

Семінар поділявся на чотири сесії та включав роботу в групах. Працівники Патріаршої курії спільно спробували відповісти на запитання, яким чином певна комісія чи відділ може допомогти Главі Церкви здійснювати його служіння в контексті реалізації Стратегії УГКЦ «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

Кожна група працювала над певними складовими «Живої парафії». По закінченні практичних завдань координатори від імені робочих груп ділилися, яким чином кожен працівник, виконуючи своє служіння в комісії чи відділі різного рівня церковних структур, може якнайкраще та найефективніше сприяти розвитку УГКЦ. Зокрема, о. д-р. Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини, підсумовуючи роботу в групі, наголосив, що працівники церковних структур мають бути дуже чуйними до потреб вірних. «Показати людям, що мати потреби - це не є чимось поганим. Також потрібно якнайбільше залучати священиків до різного роду ініціатив комісій і відкривати ці можливості для праці в Церкві мирянам», - наголосив священик.

Також о. д-р Андрій Онуферко наголосив на тому, що, здійснюючи певну ініціативу в Церкві, маємо зробити принаймні чотири кроки: з’ясування, які напрацювання з цієї ділянки ми вже маємо; прагнення і сподівання досягнення поставленої мети; оцінювання і визначення (ресурси і пріоритетність); планування.

На закінчення семінару владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, подякував усім учасникам семінару за співпрацю, звернувши увагу на потребу частіших зустрічей у такому форматі.

Інформаційна служба робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом»