Відбулася зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії
  • Птн, 17/02/2017 - 12:54

16 лютого 2017 року у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася чергова зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії під головуванням Преосвященного владики Володимира. Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії.

Після молитви на початок зібрання перед учасниками Інституту виступили представники національної скаутської організації «Пласт», як представили проект формування дитячих садків «СвітЛичка» християнсько-виховного спрямування при парафіях ЛА УГКЦ.

Опісля Преосвященний владика висловив подяку о. Михайлу Лесіву за плідну працю на чолі Інституту постійної формації духовенства і представив нового керівника Інституту – ним став Синкел у справах духовенства тиа священичих родин о. Сергій Ковальчук. Також владика вручив подячну грамоту від імені Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, о. Івану Чичерському, сотруднику парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Львові, з нагоди 25-ліття його священичого служіння.

Відтак владика Володимир окреслив основну тематику зустрічі, а саме – акцент на важливості сповіді, наголосивши, що актуальність цього питання сформувала напрям діяльності Синоду. Відтак єпископ запросив до слова співдоповідачів – директора видавництва «Свічадо» Богдана Трояновського, працівника прес-служби ЛА Марію Цьомик та координатора Консультаційного Центру Підтримки Сім’ї Максима Бондаренка, які – як миряни – висловлювали свої очікування від сповіді та сповідника та апелювали до необхідності розв’язання основних і найпоширеніших проблем з мирської точки зору. Ще одним співдоповідачем став о.Павло Дроздяк, капелан ЛМР та сотрудник Архикатедрального Собору святого Юра, який папським декретом призначений Місіонером Милосердя. Він ділився зі священичою спільнотою своїм досвідом сповідництва та служіння у Рік Божого Милосердя, який Церква відзначала минулоріч.

Підсумував короткі доповіді Преосвященний владика, який пояснив учасникам Інституту необхідність ґрунтовного опрацювання і дослідження теми сповіді, підтверджуючи цю необхідність широкою проблематикою, висловленою співдоповідачами. Відтак він окреслив план подальшої роботи Інституту постійної формації, яка буде базуватися на детальному дослідженні питань сповідництва. Зокрема, на наступній зустрічі Інституту з доповіддю виступить Преосвященний владика Теодор, Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії.