Відбулася зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії
  • Птн, 16/05/2014 - 10:54

15 травня 2014 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулась зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії. Очолив засідання Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

На початку зустрічі, після молитви, єпископ виокремив ряд організаційних питань щодо діяльності інституту формації та представив доповідача ─ Михайла Косіва. Відтак о. Михайло Лесів, директор Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії, розповів присутнім про деякі біографічні дані доповідача, що сприяло комунікації цього заходу.

Свою тему: «Християнин у сучасній українській політиці» Михайло Косів розпочав з аналізу останніх подій в українському суспільстві. Він підкреслив складне становище в якому опинилася Україна. Варто зазначити, що головним акцентом промови запрошеного гостя як і всього засідання був духовний пошук та утвердження категорій морального характеру, відтак зустріч відбувалася із чітким дотриманням Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній. Доповідач закликав взоруватися у теперішній ситуації на приклад Митрополита Андрея та Папи Івана Павла ІІ. Насамкінець доповідач сказав: «У катакомбах ми боролися разом: і духовенство , і політики, ─ не за свої інтереси, а за Україну». Цими словами Михайло Косів хотів підкреслити важливість показувати зараз суспільству дороговкази християнства як правдивий та успішний шлях подальшого розвитку української держави.

Після завершення, владика Венедикт подякував Михайлу Косіву за доповідь та за старання на добро Церкви й українського народу.

Удругій частині зустрічі о. Володимир Ольшанецький, адміністратор храму Всіх Святих Українського народу, розповів про планування пастирської діяльності у парафіяльній спільноті. Зокрема він поділився практичними аспектами душпастирства та вичерпно представив багатогранну діяльність парафії, де є адміністратором.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua