Відбулася зустріч Ради Секретаріату Синоду. Продовжено дію анкети для молоді
  • Чтв, 23/11/2017 - 11:41

16 та 17 листопада 2017 р. у Ватикані відбулося третє засідання XIV Звичайної Ради Генерального Секретаріату Синоду Єпископів, яке очолив Папа Франциск. Праці розпочалися з доповіді Генерального Секретаря кардинала Лоренцо Балдіссері, який спочатку склав подяку Святому Отцеві за участь в засіданні та за скликання на жовтень 2019 року Спеціальної Асамблеї Синоду, присвяченої Амазонії.

Далі кардинал Балдіссері представив шлях, пройдений в рамках приготування до XV Звичайної Асамблеї, зупинившись на Підготовчому документі та Опитувальнику, на запускові порталу для молоді зі спеціальною анкетою, відкритті відповідних каналів у соціальних мережах та на Міжнародному семінарі щодо становища молоді, проведеному у Ватикані минулого вересня. Опісля відбулося обговорення критеріїв опрацювання Робочого документу Синоду, так, щоб він увібрав всі напрацювання консультаційного етапу, який ще досі триває.

Учасників засідання було поінформовано про вже отримані відповіді на опитувальник, надісланий разом з Підготовчим документом, а також про перші опрацювання відповідей на анкету для молоді, оприлюднену в інтернеті. Було вирішено продовжити доступ до неї до 31 грудня 2017 року. Особливу увагу звернено на приготування до передсинодальної зустрічі молоді, яку Святий Отець скликав до Риму на 19-24 березня 2018 року.

Врешті, члени Звичайної Ради обмінялися думками щодо перегляду законодавства, яким керується діяльність Синоду Єпископів. Наприкінці було оголошено про остаточне затвердження дати проведення наступного синодального зібрання, що триватиме у Ватикані від 3 до 28 жовтня 2018 року. Папа також повідомив про призначення Головного Доповідача, яким став кардинал Сержіо да-Роша, та двох спеціальних секретарів. Святий Отець, крім того, склав подяку всім учасникам засідань за їхній внесок і за дух сопричастя й братерства, який панував під час зустрічі.