Відбулася зустріч робочої групи з опрацювання проекту Закону України «Про пенітенціарну систему»
  • Срд, 05/04/2017 - 11:12

4 квітня 2017 р. у приміщенні Міністерства юстиції відбулася зусріч робочої групи з опрацювання проекту Закону України «Про пенітенціарну систему» під головуванням директора Департаменту пробації Олега Янчука. У засіданні з питань душпастирської опіки та психологічного супроводу засуджених і персоналу взяли участь  представники громадських та релігійних організацій.

На засіданні священик Костянтин Пантелей, Голова Душпастрської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України, підтримав зміни робочого документу, які стосуються процедури подання клопотань щодо умовно-дострокового звільнення та висловив пропозиції стосовно пастирської опіки для персоналу пенітенціарних установ. Робоча група обсудила потребу забезпесити виведення персоналу пенітенціарної системи із безпосереднього перебування у в'язничному середовищі для формаційних, реабілітаційнихі заходів серед яких важливе місце посідає пастирська опіка. 

Досі головний наголос ставився на забезпеченні потреб у пастирській турботі ув'язнених, проте зміни у пенітенціарній ситсемі можливі лише у зв'язку з плеканням цінісних категорій, духовності працівників пенітенціарної системи.