Відбулася зустріч щодо офіційного працевлаштування капеланів УГКЦ у госпіталь ДПСУ
  • Птн, 28/04/2017 - 09:47

26 квітня 2017 року у Центральному клінічному госпіталі Державної прикордонної служби, що в Києві, відбулася зустріч військових капеланів УГКЦ із начальником госпіталю Світланою Войтенко, полковником медичної служби, щодо офіційного працевлаштування військових капеланів УГКЦ у цьому медичному закладі.

У зустрічі взяли участь отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, Олександр Мельник, референт Департаменту, член Громадської ради при Державній прикордонній службі України.

Також були присутні військово-медичні капелани УГКЦ отець Віталій Воєца та отець Євген Чернюк, які вже три роки поспіль на волонтерських засадах душпастирюють у медичному закладі.

Начальник госпіталю Світлана Войтенко зазначила, що надіється на подальшу співпрацю з капеланами, адже ці 3 роки діяльності військових капеланів у госпіталі були ефективними, і до цього часу є лише позитивні відгуки про їхнє служіння.

Отець Любомир подякував керівництву госпіталю за довіру і запевнив, що військові капелани готові здійснювати душпастирське служіння в госпіталі у новому форматі  – офіційного служіння на підставі трудових договорів.

Нагадуємо, що процес офіційного введення військового капеланства у силові структури України проводиться у 2 етапи. Завершення першого етапу комплектування посад військових капеланів заплановано до кінця червня.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України