Відбулися чергові реколекції та загальні піврічні збори душпастирів УГКЦ в Італії
  • Суб, 21/06/2014 - 11:13

З 16 по 19 червня ц.р., у реколекційному центрі «Фратерна Домус» (Fraterna Domus), що біля Рима відбулися реколекції та загальні піврічні збори душпастирів УГКЦ в Італії. Провів рекрлекції о. Стефан Батрух з Любліна. Духовні науки були зосереджені на життєвому свідченні і навчанні Блаженного о. Омеляна Ковча, покровителя священиків УГКЦ.

«Концтабір „Майданек”, в якому було ув'язнено о. Омеляна Ковча, був розташований у передмісті Любліна, де і обірвалася нитка його земного життя. Отець Омелян Ковч для усіх нас він може бути взірцем і заохоченням. По-перше, він був священиком-патріотом. По-друге, о. Омелян Ковч був людиною відкритою: будучи відданим своєму народові, в дусі науки Митрополита Шептицького, ставав на захист прав інших національностей, які жили на території Галичини, зокрема євреїв, поляків. Однак, мабуть, що найбільші дві чесноти о. Омеляна Ковча - мужність і безкорисливість. Ті люди, які ще пам'ятаюсь або знають з розповідей про о. Омеляна Ковча, згадують, що над будинком родини Ковчів “кружляють ангели”. Йдеться про те, що це був винятковий дім, відкритий для потребуючих. Члени родини Ковчів настільки присвячувалися потребуючим, що іноді, здавалося б, занедбували свої власні потреби. Отець Омелян завжди старався бути собою, навіть якщо це загрожувало його життю чи життю його родини»,- відзначив реколектант у вступній науці.

На завершення реколекцій у четвер, 19 червня, душпастирі УГКЦ в Італії відбули також свої піврічні загальні збори. На початку зборів Владика Діонісій, Апостольський Візитатор, та о. Марко Семеген, Пасторальний Координатор, представили план праці на наступне півріччя, після чого відбулися загальні обговорення. Згідно спільно прийнятих рішень, з 24 по 26 листопада 2014 року душпастирі зберуться у Флоренції  для чергових загальних зборів. Також, затверджено проведення Четвертої спільної прощі українців з Італії до Люрду, яка відбудеться в останню неділю жовтня.