Відбулися чергові загальні збори душпастирів УГКЦ в Італії
  • Суб, 06/10/2018 - 11:30

В містечку Кавалліно-Трепорті поблизу Венеції з 1 до 4 жовтня проходили чергові збори душпастирів УГКЦ в Італії і тематичні зустрічі. Провідною темою була «Особиста молитва і літургійне життя».

Перший день зборів розпочався молебнем до Святого Духа, який очолив владика Діонісій (Ляхович), апостольський візитатор для українців греко-католиків у Італії, і продовжився спільною зустріччю, під час якої були представлені нові священики, що будуть душпастирювати в українських громадах Італії, а також гості. Опісля владика виголосив духовну науку про особисту молитву.

Наступного дня зранку всі учасники зборів мали зустріч з Патріархом Венеції кардиналом Франческо Моралья в венеціанському Соборі святого Марка.

Після зустрічі владика Діонісій очолив Архиєрейську Божественну Літургію в крипті Собору святого Марка. Проповіддю, яку виголосив о. Василь Рудейко під час Літургії, розпочався цикл реколекційних наук, які були зосереджені на особистій молитві та літургійному житті.

Під час робочих зустрічей владика Діонісій представив священикам рішення Синоду єпископів УГКЦ, що відбувся у вересні цього року, про катехитичне навчання вірних в парафії для різних вікових категорій і груп.

Також протягом цих днів душпастирі під проводом Владики Діонісія, апостольського візитатора, та о. Володимира Волошина, пасторального координатора, під час робочих засідань спільно обговорювали побіжні теми та затвердили душпастирський план на наступне півріччя.

На завершення третього дня зборів відбулося обговорення проекту документального фільму про життя та діяльність УКГЦ в Італії.

Підготували Микола Мудрик та Тарас Жеплінський