Відбулися формаційні курси для священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії з молодіжного апостоляту
  • Чтв, 24/05/2018 - 16:02

22-24 травня 20 священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії взяли участь у вишколі в рамках курсу МАПа (Молодіжний Апостолят Парафії), який проходив у Карпатах. Впродовж 3 днів отці слухали доповіді, дискутували та планували заходи літнього дитячо-юнацького табору «Веселі канікули з Богом», який цього літа відбудеться у кожній парафії Тернопільсько-Зборівської УГКЦ.

Першу лекцію про соціальне підприємництво у Церкві та соціальну спадщину і вчення Митрополита Андрея Шептицького виголосив економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отець-мітрат Володимир Фірман. Протоієрей навів приклади соціального підприємництва, які діють в Україні, окреслив основні критерії успішності такого роду діяльності. Вкінці, наголосив, що священик на парафії повинен особливо підтримувати і дбати про молодь: "Зробіть все можливе для того, щоб молодь залишилася в Україні!" – підсумував о. Володимир.

Наступного дня відбувся цикл лекцій на тему запобіжної системи виховання св. Івана Боско, формату літнього табору «Веселі канікули з Богом», основ молодіжної анімації, які провів о. Роман Демуш. Отці обговорили програму табору, основні елементи, денний розпорядок, навчалися ігрології, бансологію та як ефективно організовувати гуртки.

Вкінці відбулося представлення пасторальної програми та посібника проведення літніх таборів у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії на 2018 рік.