Відбулися реколекції та піврічні загальні збори душпастирів УГКЦ в Італії
  • Суб, 02/05/2015 - 16:53

З 27 по 30 квітня ц.р., у південно-італійському м. Сесса Аурунка у дієцезальному осередку (Сentro diocesano SS. Casto e Secondino) відбулися реколекції та загальні піврічні збори душпастирів УГКЦ в Італії. Провів реколекції ієромонах Роберт Лисейко, ЧСВВ.

Духовні науки були зосереджені на темі священичого покликання та душпастирювання в сучасних обставинах за прикладом покликання Христом Апостолів.

У середу, 29 квітня, у катедральному соборі свв. Петра і Павла на запрошення місцевого єпископа Франческо Ораціо владика Діонісій та душпастирі УГКЦ в Італії за участі численних вірних співслужили разом з місцевим Ієрархом та духовенством Святу Літургію. Під час проповіді Монс. Франческо розповів присутнім про УГКЦ в Італії та закликав до спільної молитви за мир в Україні.

Також у зазначених днях душпастирі під час двох засідань відбули свої піврічні загальні збори. На першій частині зборів Владика Діонісій, Апостольський Візитатор, та о. Марко Семеген, Пасторальний Координатор, представили план праці на наступне півріччя. Згодом с. Євсевія Мудранинець, СНДМ, відповідальна у справах катехизації УГКЦ в Італії, розповіла про Семінар для підготовки аніматорів літніх християнських таборів, який пройде у Римі 16 травня. Після цього відбулися загальні обговорення. Згідно спільно прийнятих рішень, з 9 по 11 листопада 2014 року душпастирі зберуться у Болоньї для чергових загальних зборів. Також, затверджено програму проведення чергових спільних прощ українців в Італії:

27 вересня 2015 р. - паломництво українців в Італії до базиліки Святого Антонія Падевського;

20-22 листопада 2015 р. – перша національна проща українців з Італії до португальського чудотворного містечка у Фатімі;

13 грудня 2015 р. - паломництво українців в Італії до мощів св. Миколая Чудотворця в м. Барі;

26 грудня 2015 р. – Різдвяне паломництво у Римі;