Відбулися урочистості з нагоди 200-ліття храму Преподобного Симеона Стовпника , що у мікрорайоні Лісневичі міста Пустомити
  • Пон, 16/09/2013 - 18:18

У неділю, 15 вересня 2013 року, урочистою Архиєрейською Божетсвенною Літургією, яку звершив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, розпочалися урочистості з нагоди 200-ліття храму Преподобного Симеона Стовпника, що у мікрорайоні Лісневичі м. Пустомити.

«Дерев`яний храм Преподобного Симеона Стовпника є пам'яткою архітектури національного значення, і є одним із двох найдревніших храмів у Львівській архиєпархії», ─ зауважує о. Іван Любінський, адміністратор храму.  Хоча на одвірку західних дверей церкви є різьблений напис: «Церква ця св. Симеона побудована Р. Б. 1828 а помальована 1895» (переклад з "Інскрипції на дерев'яних церквах" В.Слободян), проте історики датують пам’ятку 1813 роком.

«Святий Симеон Стовпник, покровитель цієї церкви, відрікся усього земного, вибрав дорогу цілковитого служіння Богу, - сказав Митрополит Львівський у слові до вірних. - Очевидно, можемо тільки подивляти життя святого Симеона Стовпника, молитися до нього та благати гідного кінця нашого життя. Неможливо наслідувати його строгого життя, але нам під силу боротися з гріхом, практикувати певний піст, милостиню та щиру молитву».

«З життя цього святого можна зробити висновок, що людині багато не потрібно: найбільше - жити в мирі з Богом й нашими ближніми», ─ завершив владика Ігор, бажаючи вірним дару любові до Бога, великодушно протистояти злу, за молитвами покровителя храму.

На завершення Мирополит Львівський вручив о. Івану особливу подяку за ревне, посвячене і трудолюбиве  служіння на Господній ниві для Божої слави і добра Української Греко-Католицької Церкви.
«Молюся про Боже благословення для Вашого дальшого служіння та плідну працю у Святій Церкві», ─ йдеться у подяці.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua