Відбулося останнє в цьому році засідання Ради Кардиналів
  • Чтв, 16/12/2021 - 12:53

Прес-служба Святого Престолу інформує про те, що від 13 до 15 грудня 2021 року в «Домі святої Марти» у Ватикані відбувалися чергові засідання Ради Кардиналів, дорадчого органу, створеного Папою Франциском на початку понтифікату, до якого ввійшли представники Ватикану та різних континентів, аби допомагати йому в управлінні Церквою та проведенні реформи Римської Курії.

Вперше після початку пандемії засідання відбувалися в присутності членів Ради. В них взяли участь кардинали П’єтро Паролін і Джузеппе Бертелло з Ватикану, Оскар Родріґес Марадіяґа з Гондурасу, Райнгард Маркс із Німеччини, Шон Патрік О’Меллі зі США, Освальд Ґрасіас з Індії та Фрідолін Амбонґо Бесунґу з ДР Конго, а також секретар Ради єпископ Марко Мелліно. Святіший Отець був присутній на засіданнях у вівторок та у середу після обіду.

Зупинившись на поточній політичній і медичній ситуації та на перебігові пандемії, кожен з кардиналів представив ситуацію в своєму регіоні. Кардинал Маріо Ґрек, Генеральний Секретар Синоду Єпископів, висвітлив праці Синоду, зупинившись на пройденому досі шляхові та підкресливши ентузіазм, викликаний синодальним процесом серед єпископських конференцій та між мирянами. Наступне засідання заплановано провести в лютому 2022 року.