Відбулося засідання Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ
  • Втр, 29/11/2016 - 10:46

28 листопада в приміщенні Навчального Корпусу Архієпархії відбулося засідання Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Очолив зустріч ієрей Богдан Тимчишин – голова Патріаршої Комісії УГКЦ у справах родини.

Серед присутніх на зустрічі були як отці-референти Комісії з протопресвітеріатів Архієпархії, так і п. Ярослав Дубас та п. Мирослав Возняк, представники «Руху за життя» та аніматор Івано-Франківського осередку Міжнародного реколекційного руху «Подружні зустрічі»  п. Світлана Карпова.

На початку зустрічі о. Богдан Тимчишин подякував представникам Комісії за їхню активну працю на теренах Івано-Франківської Архієпархії. «Для того, щоб зробити крок треба спершу підняти ногу та поставити її в те місце, яке ми обрали за напрямок. Дякую вам за те, що вибираєте добрий керунок, який служить українській християнській родині», - мовив ієрей.

Заступник голови Комісії у справах родини нашої Архієпархії ієрей Юрій Прилепський представив до уваги присутніх план праці Комісії на грядущий 2017 р. Так, зокрема, заплановано провести більш як 13 заходів протягом року, пріоритетними з яких стане робота з усіма верствами суспільства. За словами о. Юрія планується відкриття нових осередків передподружньої катехизації, проведення щорічної прощі родин, участь подружніх пар на «Форумі сімей», розвиток руху «Вільні серця», продовження та вдосконалення проекту «Наставництво», а також опіка над людьми похилого віку.

В свою чергу, п. Ярослав Дубас представив «Рух за життя» і розповів про їхню діяльність. Зокрема, п. Ярослав розповів, що з ініціативи Руху щоп’ятниці біля пологового будинку священнослужителі відправляють молебні, на яких щоразу є більше присутніх вірян. Також, був проведений Марш за збереження життя та сімейних цінностей та відзнята соціальна реклама по даній тематиці. Серед іншого, було заторкнуто питання гендерної політики та небезпек, що з неї випливають.

На завершення зустрічі голова Патріаршої Комісії УГКЦ у справах родини о. Богдан наголосив на важливості комунікувати, а також спільно планувати діяльність на рік. «Плануймо все завчасно, щоб зробити щось добре, треба це виплекати, як мама виношує свою дитину. А що ми не зможемо, те Господь завжди доповнить», - підсумував священнослужитель.