Відбувся душпастирський візит Апостольського візитатора в громаді УГКЦ міста Брешія
  • Срд, 01/10/2014 - 12:40

В неділю, 28 вересня 2014 р., відбувся душпастирський візит Преосвященного владики Діонісія Ляховича, Апостольського візитатора, в громаді УГКЦ міста Брешія. В 11-­­ій годині Архієрей очолив Божественну Літургію у храмі Сант Анджело Мерічі (Sant’Angelo Merici). З єпископом співслужили о. Василь Марчук, капелан громади, та ієромонах Орест Козак, Студійського Уставу.

На початку проповіді Апостольський візитатор зачитав привітальну грамоту з нагоди 40-­­річчя о. Василя Марчука та зосередив свої духовні роздуми над головними трьома завданнями священика: «Проповідувати слово Боже, бути пастирем, який готовий навіть віддати своє життя за овець і бути святителем, тим хто дає «Святеє святим». Священик не сходить з неба, а взятий від людей і для людей. Він має ті самі обов’язки християнина, але для людей є священиком, як каже св. Августин: «Я з вами християнин, але для Вас ­ єпископ».

Також проповідник у другій частині проповіді зосередився над темою значення життєвих хрестів для християнина, які можуть бути знаком спасіння або, для інших, нажаль, - лише наріканням.

При кінці Літургії до храму прибув о. Маріо Тофарі, відповідальний за душпастирство мігрантів у Брешанській дієцезії.  Зокрема він привітав ювілята о. Василя. Згодом відбулося мировання, під час якого о.Василь подарував усім вірним книгу «Наслідування хреста», а Владика Діонісій образки ново-канонізованих Папи Івана ХХІІІ та Папи Івана Павла ІІ.

У понеділок, 29 вересня, Владика Діонісій очолив ще одну Божественну Літургію у Брешіїї у співслужінні чотирнадцятьох душпастирів УГКЦ в Італії, які приїхали, щоб молитовно розділити радість та подякувати за дар життя ювілята о. Василя Марчука.