Відбувся І З’їзд молоді Харківського екзархату
  • Чтв, 27/06/2019 - 09:26

24 червня у Харкові пройшов І З’їзд молоді Харківського екзархату. Захід відбувся з благословення та за участю екзарха Харківського Василя і зібрав понад 50 учасників – представників молодіжних спільнот.

За словами одного з організаторів З’їзду молоді бр. Івана Зубрицького з Івано-Франківської духовної семінарії, “метою цієї події було згуртувати молодь Харківського екзархату і подарувати усвідомлення себе в Церкві”.

З’їзд розпочався Архиєрейською Літургією у нижньому храмі Святих Верховних апостолів Петра і Павла Свято-Миколаївського катедрального собору.

Звертаючись до молодих людей, екзарх Харківський звернув увагу на Христові слова “Шукайте перше Царство Боже, а все інше вам додасться”.  “Коли ви будете шукати Бога, то Бог дасть вам те, що вам потрібно. Наш З’їзд є доброю нагодою ще раз застановитися над тим, що маємо ставити Бога на перше місце і цьому підпорядковувати наші плани та бажання”, – підкреслив архиєрей.

Варто зазначити, що зустріч молоді у Харкові проходила під загальною темою “Покликані до любові” і була присвячена Року сім’ї. Тому й доповіді духівника З’їзду о. Андрія Насінника та їмості Ірини Табаки стосувалися саме теми щастя в подружньому житті.

Важливим моментом З’їзду було представлення молодіжних спільнот, які діють на теренах Екзархату, а також в Харківсько-Полтавській  єпархії УАПЦ. Молоді люди з Харківщини та Полтавщини розповідали про свої спільноти, презентували їх, ділилися досвідом.

У другій половині дня молодь взяла участь майстер-класах і веселому квесті. А завершився З’їзд концертом гурту “SofiBand” із Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Пресслужба Харківського екзархату