Відбувся інгрес на катедру Буенос-Айреса наступника кардинала Бергольйо
  • Втр, 23/04/2013 - 16:45

Після інавгурації на катедру Буенос-Айреса Архиєпископа Маріо Ауреліо Полі в аргентинській пресі домінували коментарі про жести його готовності до діалогу з громадською владою. На цій посаді він заступив кардинала Хорхе Маріо Бергольйо, котрий після свого призначення на Престіл Св. Петра в якості першої номінації призначив саме свого наступника в столиці Аргентини.

У своїй проповіді новий ординарій Буенос-Айресу говорив про потребу поглиблення обов’язку, що лежить на вірних, бути учнями і місіонерами Христа, щоб і надалі охоплювати нові сфери євангелізації.

«Ми отримали велику радість, що настільки близький і любимий нам аргентинець сів на Престолі Апостола Петра. І бачимо, як в багатьох наших земляків знову виникає радість від того, що вони належать до Церкви», – говорив Архиєпископ Полі, згадуючи про свого попередника. Він також додав, що коли Папа Франциск призначив його своїм наступником в столичній архиєпархії, то він дуже злякався. «Цей страх викликає в мене почуття негідності і меншості», – додав єрарх.

В урочистості взяли участь багато аргентинських політиків. Однак, незважаючи на запрошення, не прибула президент Аргентини Кріштіна Фернандес, відсутність якої офіційно пояснили як участь в церемонії інавгурації нового президента Каракасу. Пані президент на урочистості в катедрі Буенос-Айресу представляв віце-президент Амадо Буду.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va