Відбувся молитовний авто-мото-велопробіг вулицями Івано-Франківська
  • Пон, 01/05/2017 - 10:30

У суботу, 29 квітня, у рамках проведення десятого ювілейного фестивалю Христового міста "Вгору серця" відбувся вело-мото-автопробіг вулицями міста, який був організований Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ за підтримки міської влади та друзів-партнерів.

Розпочався він біля храму Богоявлення Господнього (вул. Вовчинецька, 200/a) молитвою і благословенням усіх учасників. Участь у велопробігу взяв єпископ-помічник Івано-Франківський УГКЦ Кир Йосафат (Мощич), міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків, численні велосипедисти, власники мотоциклів, ретроавтомобілів.

Біля храмів, які були по маршруту пробігу, усі учасники співали пасхальний гімн "Христос Воскрес"; під час зупинки біля станиці "Пласту" по вул. Павлика, де є зображення Митрополита Андрея Шептицького, учасники заходу помолилися за його прославу, а біля Меморіального скверу усі піднесли свої молитви за тих, хто у різні часи віддав своє життя за мир і спокій України.

Біля храму Зіслання Святого Духа (вул. Коновальця, 105) усі прослухали Євангелія за подорожніх, завітали до храму, де могли ознайомитися з виставкою малюнків учасників конкурсу "Для Бога я створю найкраще".

Завершився пробіг біля храму Вознесіння Господнього (вул. Чорновола, 136/а), де Владика Йосафат поблагословив усі транспортні засоби та їхніх власників, міський голова п. Руслан подякував усім та запросив до участі у велопробігу з містами-партнерами, який відбудеться 6 травня в рамках святкування Дня міста.

Опісля усі учасники могли скористатися гостинністю парафіян, скуштувавши кави та чаю.