Відбувся перший форум української молоді в Італії
  • Пон, 09/09/2013 - 12:41

6-7 вересня 2013р. в містечку Санта Лючія ді Серіно, що неподалік Авелліно, з  ініціативи українсько–італійської асоціації «Родина» відбувся перший форум української молоді в Італії. Представники багатьох українських громад об’єдналися у молитовному домі сестер францисканок для пошуку шляхів вирішення багатьох спільних проблем іммігрантів. Особливу увагу було приділено темі інтеграції української молоді в італійському суспільстві, проблемам, які виникають на цьому шляху, можливостям розвитку та небезпекам асиміляції. Активно підтримав ідею форуму Владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, який особисто прибув до Ірпіньї.

Апостольський Візитатор для українців греко–католиків в Італії та Іспанії очолив відкриття форуму Акафістом до Пресвятої Богородиці. Йому співслужили отці-капелани з Авелліно, Аверси, Казерти та Помпеї.

У неділю, 8 вересня, владика Діонісій завітав до громади УГКЦ м. Авелліно. У церкві Св. Богородиці Салетської у співслужінні о.Романа Кривого, місцевого капелана, та о.Лазаря,ЧСВВ, Архієрей очолив урочисту Божественну Літургію. Під час проповіді єпископ поділився із вірними власними роздумами щодо зазначеного форуму, висловивши  надію, що це лише добрий початок, який матиме продовження по цілій Італії. Він також поінформував присутніх про грудневий форум душпастирів Західної Європи у Фатімі та закликав активно взяти участь у прощі до Люрду, що відбудеться наприкінці жовтня цього року.

Джерело: www.avellino.org.ua / www.chiesaucraina.it/