Відбувся перший тур реколекцій для катехитів Львівської архиєпархії
  • Чтв, 03/07/2014 - 08:51

27 - 29 червня у монастирі отців салезіян, що у м. Винники, тривав перший тур реколекцій для катехитів Львівської архиєпархії.
 
 Темою духовних зустрічей стало вивчення християнських цінностей. Зокрема, отець-реколектант Павло Цвьок наголошував на тому, що означає бути християнином. Для цього недостатньо охреститися і виконувати певні молитовні практики. Бути християнином – означає наслідувати Христа, бути Його учнем, тобто перебувати у любові.

Реколекції гармонійно поєднували молитву, духовні бесіди та працю в групах. Зокрема, одна з груп виокремила такі найважливіші цінності: «молитва, сім'я, святість, Батьківщина» і склала відповідне гасло – «Молитва в сім'ї освятить Батьківщину!».

Справжньою окрасою реколекцій став похід на гору Жупан м. Винники, де усі спільно молилися  Хресну дорогу, розважали над аспектами життя християнина у сучасному світі.

Особливу подяку учасники складають отцю Григорію Шведу, настоятелю місцевого Салезіанського монастиря, який разом із співбратами духовно і молитовно єднався з учасниками зустрічей.

Реколекції стали днями духовної віднови та молитви, і катехити сердечно подякували отцю Павлові, який одночасно є головою Катехитичної комісії Львівської архиєпархії. Після завершення Божественної Літургії та уділення благословення, усі охочі мали можливість прогулятися містом Винники та відвідати місцевий музей.

Уляна Стеців-Тимчук, катехит, учасник реколекцій