Відбувся захист докторської дисертації п. Івана Гадьо
  • Чтв, 08/07/2021 - 22:39

7 липня 2021 р. Б п. магістер ліцензійований Іван Гадьо (Ivan Gado), захистив докторську дисертацію з теології в Папському Теологічному Університеті св. Івана Павла II в Кракові. Докторську працю «Роль сім’ї в будуванні Церкви в навчанні Івана Павла ІІ» комісія затвердила одностайним голосуванням.

 

Представляючи основні аспекти праці на захисті, докторанту вдалося показати неоціненний потенціал сім'ї, який вона отримала від Творця в акті сотворення і значення якого ще більше підкреслив і актуалізував Ісус Христос. Святий Іван Павло ІІ наголошував, що через сім’ю протікає історія людства, історія спасіння людини. Через сім'ю реалізується майбутнє світу і Церкви. Було показано глибокий звязок, який існує між Таїнством подружжя і таїнством Церкви. Докторант підкреслив, що сім'я тоді будує спільноту Церкви, коли її внутрішнє і зовнішнє життя просякнуте євангелією. Пан Іван в своїй праці показав один з найкращих способів в будуванні Церкви. Формувати свідомі християнські сім'ї, і вони збудують Церкву, Містичне Тіло Христове.

 

На завершальній стадії процесу захисту, докторант Іван Гадьо окрім подячних слів всій комісії на чолі з головою комісії, рецензентам, сім’ї і гостям, висловив особливі слова подяки своєму науковому керівникові – професорові, доктору габілітованому, о. Анджею Зволінському, наголошуючи, що це великий Божий дар черпати з мудрості та глибокого змісту думок такого науковця.

 

Отець профессор Анджей Зволінський є автором близько 250 книг у галузі теології та соціології, сектології, Католицької Соціальної Доктрини, етики економічного життя, соціальних маніпуляцій та релігієзнавства. Очолює кафедру Католицької Соціальної Доктрини в Папському Університеті в Кракові.

 

Також п. Іван висловив вдячність спільноті «Воїни Христа Царя», особливо світлої пам’яті засновнику спільноти о. Оресту-Дмитру Вільчинському. Бо саме в середовищі спільноти 10 років тому зародилося покликання піти на теологічні студії.