Відеопослання Папи Франциска вірянам Куби
  • Птн, 18/09/2015 - 15:19

Напередодні Апостольського візиту Святішого Отця на Кубу державне телебачення острова передало по своїх каналах спеціальне відеопослання Папи Франциска.

«Дякую за вашу вірність Господу і за мужність, з якою ви вирішуєте щоденні труднощі, за любов, з якою ви допомагаєте собі й підтримуєте один одного на життєвому шляху».

У своєму відеопосланні Папа наголошує: «Те, що я хочу сказати, – дуже просто, але вкрай важливо і необхідно: Ісус вас дуже любить. Він завжди носить вас у Своєму серці, Він знає краще, ніж хто-небудь, чого потребує кожен». Коли ми поводимося так, як Він очікує, «Господь перебуває поруч з нами, щоб утішити, дати нам нову надію, нову можливість, нове життя».

Папа дякує вірянам Куби, які з молитвою готуються до цього візиту: «Ми потребуємо молитви», звернення до Ісуса і Марії. Ми потребуємо простої молитви, яку повторюємо кілька разів на день, якої навчилися з дитинства: «Серце Ісуса, вчини моє серце подібним до Твого». «Прекрасно мати серце, подібне до Ісусового, щоб як Він уміти любити, прощати, давати надію».

На закінчення відеопослання Папа ввіряє цю поїздку Пресвятій Діві Кобрійській, Покровительці Куби. «Я вирушу до її святині, – сказав Святіший Отець, – як дитя, яке бажає прийти у будинок матері».