Відеозвернення Папи до мексиканців напередодні його Апостольського візиту
  • Пон, 08/02/2016 - 13:55

Мексика – це земля, улюблена Богом і дуже дорога Пречистій Діві Марії. За декілька до Апостольської подорожі до Мексики, що триватиме від 12 до лютого,  у відеозвернні до мексиканців Папа Франциск висловив свою велику радість за можливість їх відвідати та вдячність за молитви, якими вони його супроводять.

«Дорогі брати, - звернувся Святіший Отець до мексиканців, –  незабаром почнеться моя поїздка до Мексики і я дуже задоволений з цього, відчуваю велику радість. У моїх молитвах завжди в особливий спосіб згадую мексиканців, зберігаю їх у серці, а незабаром зможу відвідати їх і ступити на землю, яку дуже любить Господь і яка дуже дорога Пречистій Діві Марії».

Чому ж з Вселенський Архиєрей відвідає Мексику? На це питання Папа Франциск дає щиру і просту відповідь: «Я прагну прибути до вас як місіонер милосердя і миру, зустрітись з вами, щоб спільно сповідувати нашу віру в Бога та поділити з вами істину, фундаментальну для нашого життя, а саме, що Господь дуже нас любить, що любить нас безмежною любов’ю, яка перевищує наші заслуги. Прагну бути якомога ближче до вас, а особливо до всіх тих, що страждають, щоб їх обійняти і сказати їм, що Ісус їх дуже любить, що Він в особливий спосіб завжди поруч із ними».

Святіший Отець висловив велику радість з приводу того, що народ Мексики з щирою молитвою готується його прийняти. «Молитва вчиняє наше серце просторим і готує його до прийняття Божих дарів, – сказав далі Святіший Отець. – Молитва освітлює наші очі, щоб ми змогли дивитись на ближніх так, як їх бачить Господь, щоб любити їх так, як Він їх любить».

Папа поділився з мексиканцями своїм найзаповітнішим бажанням – відвідати домівку Пречистої Діви Марії, а це Її Санктуарій у Ґвадалюпе. «Як ще один син, прагне наблизитись до Небесної Матері, – сказав він, – покласти до Її стіп все, що несу в серці і відчути ніжність Її милостивої присутності. Там, у санктуарії, де зберігається чудотворний Образ Божої Матері, подивитись у Її очі й благати, щоб завжди дивилась на нас з милосердям, адже Вона – наше Небесна Мати.

Святіший Отець ввірив Ґвадалюпській Божій  Матері свої Апостольські відвідини і «всіх дорогих братів мексиканців».