Відійшов до вічності настоятель прелатури «Opus Dei» єпископ Хав’єр Ечеваррія
  • Втр, 13/12/2016 - 13:29

У понеділок, 12 грудня 2016 р., на 84-му році життя, в Римі спочив у Господі Преосвященний Хав’єр Ечеваррія, Прелат персональної прелатури Святого Хреста і «Opus Dei», другий наступник засновника цієї організації святого Хосемарії Ескріва.

Єпископ Ечеваррія народився 1932 року в Мадриді, де познайомився зі святим Хосемарією, який 1928 року заснував католицьке мирянське товариство «Opus Dei» (Боже Діло). Був секретарем спочатку засновника, а пізніше –Генеральним Секретарем цієї організації, яка 1982 року отримала статус «персональної прелатури» в Католицькій Церкві. У 1994 році обраний прелатом та в січні наступного року отримав з рук святого Івана Павла ІІ єпископські свячення в базиліці Святого Петра у Ватикані.

Згідно з приписами законодавства, яким керується прелатура, звичайне управління інституцією переходить до Вікарія-помічника, яким є монсеньйор Фернандо Окаріс. Відповідно до статуту, він повинен протягом місяця скликати виборчий конгрес, що обере нового Прелата. Цей конгрес повинен відбутися не пізніше 3 місяців, а вибір має затвердити Святіший Отець.