Відійшов у вічність єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії Мілан Шашік
  • Срд, 15/07/2020 - 12:47

14 липня 2020 року на 68-му році життя відійшов до Господа владика Мілан Шашік, правлячий єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії. Про смерть владики повідомляють на офіційному сайті єпархії.

Причина смерті поки що невідома.

Владика Мілан Шашік очолював Мукачівську греко-католицьку єпархію як апостольський адміністратор від 12 листопада 2002 року, а 17 березня 2010 року був призначений правлячим єпископом-ординарієм.

Біографічна довідка

Народився 17 вересня 1952 року в Словаччині. Після закінчення школи вступив до Згромадження місіонерів. Вивчав філософсько-богословські предмети в Братиславській семінарії. У 1976 році був висвячений на священника. Виконував різні душпастирські обов’язки, а також відповідальні служіння в Згромадженні. Завершивши навчання в Римі, де здобув ліценціат з духовності, протягом шести років працював в Апостольській нунціатурі в Києві, а також душпастирював на Закарпатті. Після призначення апостольським адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії 6 січня 2003 року отримав архиєрейські свячення з рук папи Івана Павла ІІ.

Додамо, що Мукачівська Греко-Католицька єпархія є Церквою свого права (sui iuris), вона не входить до складу Української Греко-Католицької Церкви.