Відійшов у вічність Великий Магістр Мальтійського Ордену
  • Срд, 29/04/2020 - 15:03

80-й Великий Магістр Ордену Брат Джакомо Далла Торре відійшов у вічність після двох років перебування на цій посаді.

Суверенний Лицарський Мальтійський Орден повідомив, що вночі 29 квітня 2020 року внаслідок невиліковної хвороби відійшов у вічність 80-й Великий Магістр Ордену Брат Джакомо Далла Торре дель-Темпіо-ді-Санґвінетто. Згідно з Конституцією Ордену, до обрання нового Великого Магістра його обов’язки тимчасово виконуватиме Великий Командор Брат Руй Ґонсало до Валле Пейшото-де-Вілла.

Від університету до Ордену

Брат Джакомо Далла Торре народився в Римі 9 грудня 1944 року. Він закінчив Факультет літератури та філософії в римському університеті «La Sapienza», а опісля займав різні академічні посади в Папському Урбаніанському університеті, де викладав класичну грецьку мову, виконував обов'язки головного бібліотекаря та архівіста важливих колекцій університету. Він опублікував цілу низку наукових статей про історію середньовічного мистецтва.

Джакомо Далла Торре вступив до Мальтійського Ордену 1985 року, а в 1993 склав урочисті обітниці. Він займав різні важливі посади в Ордені, а 2 травня 2018 р. під час засідання Великої Державної Ради Суверенного Лицарського Мальтійського Ордену його обрали 80-м Великим Магістром. 

Людина великої духовності та людського тепла

Про Брата Джакомо Далла Торре згадують як про людину великої духовності та людського тепла. Він завжди особисто допомагав знедоленим, роздаючи їжу бездомним на головних залізничних вокзалах італійської столиці. Він любив брати участь в міжнародних літніх таборах Мальтійського Ордену для молодих людей з обмеженими можливостями, де його з великою прихильністю зустрічали молоді волонтери та гості.

Як Великий Магістр брат Джакомо Далла Торре здійснив численні офіційні та державні подорожі, під час яких завжди відвідував медично-соціальні заклади Ордену, щоб особисто зустрітися з персоналом та пацієнтами.

Мальтійський Орден у світі

Суверенний Лицарський Орден Госпітальєрів святого Івана Єрусалиму, Родосу і Мальти, заснований в ХІ сторіччі в Єрусалимі, є суб’єктом міжнародного права та мирянським католицьким Орденом. Його місія полягає в тому, що свідчити віру та служити убогим та хворим. Сьогодні він діє, в основному, в сфері надання медичної, соціальної та гуманітарної допомоги, здійснюючи свою діяльність у понад 120 країнах світу.

Разом з його 13500 членами служать 80 тисяч волонтерів, яким також допомагають понад 42тисячі представників медичного персоналу. Орден провадить лікарні, поліклініки, установи для похилих віком і людей з особливими потребами, хоспіси. Спеціальним агентством у сфері соціального служіння є Мальтійська Служба Допомоги, відділення якої діють також і в Україні.

Мальтійський Орден має міжнародно визнаний суверенітет та підтримує дипломатичні стосунки із 110-ма країнами світу, між якими – Україна, стосунки іншого характеру із ще 6 державами, має представництво на рівні посольства при ЄС та є спостерігачем при різних міжнародних організаціях. Його головний осідок розташований у Римі та має екстратериторіальний статус.