Відкритий лист щодо виникнення загрози життю бездомних людей у зв’язку з різким похолоданням в Україні
  • Суб, 22/12/2012 - 17:51

Спільнота Святого Егідія вітає відкриття пунктів обігріву, що минулого року врятувало життя багатьом людям. Однак досвід показав, що цього може виявитись недостатньо.

 

У лютому 2012 р., за даними Міністерства надзвичайних ситуацій, загинуло понад сто людей, а ООН оголосила Україну – країною, що найбільше постраждала від морозу.

 

Цього року є ризик, що трагедія повториться. За даними МОЗ, на 18 грудня 2012 р. від переохолодження загинуло 37 людей. Тому, зі свого боку, на період сильних морозів, наша організація посилює роботу, пов’язану з наданням допомоги людям, що залишилися на вулиці без притулку: роздаємо додаткову гарячу їжу, напої, теплий одяг, збільшуємо частоту відвідування бездомних, особливо в пізній час, а також інформуємо про адреси пунктів обігріву. Оголошено збір одягу та їжі для постраждалих людей.

 

Ми звертаємося до всіх не бути байдужими та зробити все можливе, щоб запобігти смерті людей від холоду.

 

Ми звертаймося до ЗМІ, особливо до друкованих видань, з проханням поширювати інформацію про пункти обігріву, відкриті МНС в містах, яку можна знайти на сайті МНС.

 

Ми звертаємося до органів міського та державного урядування з проханням перевести місця соціального піклування на посилений режим роботи: дозволити денне перебування громадян в установах, організувати роботу більшої кількості соціальних патрулів.

 

Ми звертаємося до органів внутрішніх справ з проханням під час патрулювання території звертати особливу увагу на людей, що засинають, а також дозволити бездомним рятуватися від холоду в підземних переходах.

 

Ми звертаємося до лікарів з проханням не виписувати бездомних з лікарень на вулицю.

 

Ми звертаємося до всіх людей проявити особливу увагу та співчуття до тих, хто потерпає від морозів. Залиште під'їзд відкритим вночі, пригостіть людину гарячим чаєм, винесіть для неї свій старий теплий одяг.

Ваша допомога може врятувати життя.

Спільнота Святого Егідія,
SantEgidio@ukr.net
+380 67 502 85 89

 

Джерело: www.catholic-media.org