Відкритий лист уродженця Турківщини священика Михайла Нискогуза до Петра Порошенка та його соратників
  • Втр, 20/10/2015 - 19:09

Петру Порошенку та його соратникам

Cлава Ісусу Христу!

Високоповажний пане Президенте, шановні високопосадовці. Слово Боже наказує священикам невпинно проповідувати Божу Правду, викривати злочини і гріхи. Якщо уста служителя замовкнуть, він буде покараний смертю.

Хіба священик має право мовчати, коли бачить, яка велика загроза втрати державності? І не стільки через танки Путіна, як через злодійства влади, відсутність позитивних змін і тотальну корупцію.

Чия душа не наповнюється скорботою, коли бачить, що навіть після останнього Майдану, немов дияволята із козацької табакерки, повистрибувала і замаскувалася кольорами національного знамена ціла орда манкуртів, захланників, злодіїв, космополітів, просто кримінальних злочинців, які зайняли ключові посади в державі, в Кабінеті Міністрів, Верховній Раді і т.д.

Співкамерник мого приятеля Івана Геля, лікар-психіатр, політв’язень Семен Глузман намалював колективний портрет української влади, яка орієнтована на свої власні інтереси, яка виконує замовлення злочинних кланів, дбає про свою родину, коханок і цинічно сміється з народу, який її терпить.

Головне, що у мізках тих «діячів» відсутні нейрони, що відповідають за мораль. Цей щирий українець єврейської національності пророкує президенту Порошенку і його соратникам долю Януковича, якщо не буде позитивних змін: «В підпілля Гарант не піде. Відстрілюватися ні він, ні куля-в-лоб не буде». Відберуть у Вас, Петре Олексійовичу, цукеркову фабрику і не тільки в Липецьку…

Ця фабрика та інші підприємства на теренах, що контролюються державою-окупантом, на думку багатьох, є загрозою національної безпеки України.

Подивіться на береги Дніпра та Дністра, на мальовничі схили Карпат, гляньте на «царські села» провладних мафіозі і Ви побачите сотні і тисячі «Межигір’їв» депутатів, бюрократів, суддів, прокурорів, митників, податківців і всіх інших, даруйте, «коритників», палаци яких не снилися навіть колумбійським наркобаронам, а вже невелика хатинка Саакашвілі виглядає поряд з ними як псова буда.

Пане Президенте, новітня владо, Церква і народ моляться за вас. Вам повірили. Рятуйте Україну. Сумнівні Мінські угоди, Паризькі змови і майбутні вибори не принесуть нічого доброго, якщо зміни не розпочати негайно. Ще є короткий час. Хіба не бачите, як готується П’ята колона до реваншу? Як формуються нові одноденні партійні проекти «Край», «Хрін», «Редька», та інші, які створюють олігархи і з яких відверто насміхаються наші співвітчизники.

Ви, Петре Олексійовичу, рішучі, якщо захочете чогось добитися. Пам’ятаємо Ваш полум’яний виступ з екскаватора, відставку Наливайченка, коли Ви через коліно нагинали депутатів, бачимо процвітання «Рошену» на фоні злиднів, коли вчитель, що має 35-річний стаж, потай, червоніючи, вдосвіта виходить до сміттєвих баків. Спонукайте працювати для України всіх «слуг народу»! Добро також повинно мати міцний кулак, але не для народу та його захисників, а найперше для ворога.

Поставте на місце прем’єра та злодійських паркетних генералів, яких розплодилася надмірна кількість. На бійтеся замінити бездарних, брехливих, злодійкуватих міністрів-силовиків і навіть Генерального Прокурора. В іншому разі заберуть в українців Україну. А найперше, полюбіть Батьківщину, керманичем якої Вас обрав народ.

За словами М.Грушевського, «найбільшою трагедією України є те, що кермують нею ті, які її зовсім не люблять». Станьте винятком, Петре Олексійовичу.

Ваш попередник-профФесор був тупий і лінивий, хоч вправно стрибав по пеньках та «в гречку». Ви, Петре Олексійовичу - мудрий і працьовитий. А ще віруючий і добрий сім’янин, та і в одязі церковної прислуги ми Вас бачили. Дані від Бога таланти використовуйте для народу, а не лиш для збільшення статків своїх та придворної злодійської братії.

Апостола Петра, який приймав апостольське служіння, Христос запитав: «Чи любиш ти Мене?». І всіх нас Господь запитує: «Чи любите ви Мене?». І бідні бабусі, які з мізерної пенсії жертвують на тепловізори та інше військове спорядження разом з апостолом відповідають: «Господи, Ти бачиш як ми любимо Тебе, як ми благословляємо дітей і внуків на захист Батьківщини, як ми віддаємо останнє, щоб тільки не вмерла Україна».

Запитує і вас Господь, Українська владо і всі скоробагатьки: «Чи любите ви Україну?». Погляньте, як багато гине воїнів через брак найновішого військового спорядження. Волонтери не в змозі всім забезпечити.

Великий гріх бути глухим, коли поряд плачуть матері, що втратили воїнів-синів через вашу черствість, байдужість і скупість. Кров дітей України - на вас і ваших дітях, якщо не змінитеся і не будете жити для Бога і Батьківщини. Дійсність невесела. Нерозважливі голови закликають до нового Майдану, якого не маємо права допустити. Це може призвести до втрати державності.

Просимо Вас, пане Президенте, замініть тих, котрі обвалили гривню, котрі довели до “котлів” і загибелі тисяч співвітчизників, спирайтеся на терплячий і віруючий народ, який підтримає Вас, коли побачить, що Ви його любите.

Скиньте цей тягар земного багатства, котрий заважає Вам краще служити народу. Меркель, Оланд, Обама та інші держвавні очільники успішно обходяться без такого тягаря. Ви ж обіцяли перед виборами... Тоді легше буде розмовляти з вітчизняними олігархами. Народ стане поруч з Вами. І ми будемо непереможні.

Кажуть – «коней на переправі не міняють». А ослів, злодіїв, кумів, цукеркових функціонерів, злочинців при владі не тільки замінюють, відриваючи від корита, але і саджають до буцегарні на тривалі терміни. Непокаране зло дратує народ.

Де кара убивцям «Небесної сотні» і організаторам «котлів»?

Чому ті, що вивезли з України вкрадені мільярди доларів, відпочивають на Канарах, а патріоти, що захищали Україну опиняються за гратами?

Чому добровольчі батальйони дискредитують і розформовують, а не вишколюють та оснащують?

Гаранте Конституції, пам’ятайте слова Божої Премудрості: «Де немає розумного правління, там народ занепадає» (Прип 11.14).

Кожен знає, що присутність на обійсті кота відчувають миші і щурі. Навіть якщо кіт лінивий і не дуже переймається виконанням «посадових» обов’язків, більшу частину життя гріється на колінах господині, все одно його присутність тримає «опонентів» у напруженні. А в нашій державі одіозна суддя Царевич, податковий ректор Мельник, прокурори, митники, бурштинова мафія та інша злодійська братія не відчувають присутності Гаранта Конституції.

Навіть після Майдану, на сцені якого, роздаючи клятви і обіцянки, товклися теперішні очільники держави, не виявилося «нових Вашінгтонів з новим і праведним законом».

Один з основних постулатів філософії звучить так: «Буття визначає свідомість». Українські реалії змушують змінити «Буття» на «Биття». Коли усвідомите, що «стимул» латинською - палиця, то отримаєте ефективний засіб заміни свідомості владних мужів.

Пане Президенте, Гаранте Конституції, застосуйте ефективні засоби зміни свідомості влади, до-поки свої стимули не застосував народ.

Щоби влада функціонувала на основах християнської любові і для добра всіх громадян країни, вона повинна пам’ятати, що джерелом влади є народ. А палиця-стимул є пересторогою.

«Бог і Україна - понад усе!» Нехай ці слова стануть життєвим орієнтиром влади і народу, з яким ми обов’язково переможемо все, що заважає нам увійти в Царство Справжньої Свободи і Справедливості, в якому будуть щасливі всі співвітчизники, а не тільки злочинці при владі, олігархи та їх прихвостні.

Священик Михайло Нискогуз Дня 12, місяця жовтня, року Божого 2015.

Червоноград (Кристинопіль) Львівська область

Слава Україні - Героям Слава!

Довідка. Священик УГКЦ з Червонограда Михайло Нискогуз народився на Турківщині в селі Нижне Висоцьке. Свого часу був священником в селі Бабино на Самбірщини, потім очолював парафію в селі Велика Сіль на Старосамбірщині.