«Відкритий Університет» у Городку
  • Пон, 21/07/2014 - 11:27

20 липня 2014 року у м. Городок Стрийської єпархії УГКЦ у рамках заходів «Відкритого Університету», який реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир в Україні, відбулася зустріч при парафії монастирського комплексу Преображення Господнього.

Учасники, яких було близько 60 осіб, мали можливість спільно розглянути та подискутувати на актуальні питання сьогодення, серед яких сучасний суспільно-політичний стан в Україні та можливість реалізації духовних практик в умовах сьогодення. Доповідачем був заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука.

Захід розпочався із спільного молебню до Пресвятої Богородиці та представлення настоятелем місцевої преображенської парафії та монастирського комплексу о. Тарасом Цікалом можливості запровадження систематичних ініціатив комісії у даному місті. Після цього відбулося відкрите обговорення на тему «Сучасний суспільно-політичний стан в Україні. Участь християн».

Доповідач о. Олег Лука зосередив також увагу на духовні практики в наш час, а саме молитви, Святих Тайн, їхнє розуміння у святоотцівській традиції та спосіб їхнього практикування сьогодні, як умова реальної та конструктивної участі в суспільному та парафіяльному житті громади. «Особисті ініціативи християн, які знаходять погодження хоча б у кількох осіб, здатні приносити великі плоди. Так, парафіяльні ініціативи по збору харчів, необхідних засобів для допомоги українським військовослужбовцям та потерпілим від подій на сході України, які зазвичай розпочинаються із 2-3 активних парафіян, є свідченням можливості, реалізації та досягнення результативних справ суспільного характеру. Коренем цього є духовні засади із проявом єдності, солідарності, любові до ближнього, відповідальності» – зауважив заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Спільний обмін думками та досвідом став погодженим початком для подальших заходів та ініціатив Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у Городку.