Відкриття Дверей Милосердя в катедральному храму св. Софії в Житомирі
  • Нед, 13/12/2015 - 16:11

13 грудня біля храму св. Йоана з Дуклі почали збиратись католики з усього міста. Бо такий день буває раз у житті. Згідно з буллою "Misericordiae Vultus" папи Франциска, 13 грудня у кафедральному храмі були відкриті на увесь рік Двері Милосердя. У якості храму для statioбуло обрано храм св. Йоана з Дуклі, щоб звідти вирушити урочистою процесією до кафедрального храму св. Софії. Очолив цю урочисту Святу Месу архиєпископ Петро, котрий вже привітанням всіх вірних віддав славу Господу щедрому і милосердному, багатомилостивому і довготерпеливому.

Після читання Євангелії архієпископ пригадав, що сьогоднішня відправа урочисто розпочинає Святий Рік для нашої дієцезіальної Церкви і стає прелюдією до глибокого переживання благодаті і смирення.

Після прочитаної прочитаного уривку з булли, всі зібрані вирушили урочистою процесією центральною вулицею міста.Відкриваючи двері милосердя до храму св. Софії, зі словами «Ось двері Господні: увійдімо ними, щоб отримати прощення і милосердя», Архиєпископ ввів весь зібраний люд до храму, де розпочалась урочиста Свята Літургія.

Заповнений вщент храм та велика кількість людей, що не змогли увійти, були знаком прагнення Милосердя. Милосердя, яке уособлює Пресвяту Трійцю. Милосердя, яке є найвищим і найдосконалішим чином, в якому Бог виходить нам назустріч. Милосердя, яке є дорогою, що сполучає Бога і людину, оскільки відкриває серце на надію, що Бог любитиме нас завжди, помимо обмеження, яким є наш гріх.