Відкриття монументу «Десять Божих Заповідей»
  • Суб, 03/08/2013 - 00:50

24 червня 2013р. в м. Яворові Львівської області, чи не вперше в Україні, відбулася непересічна подія – відкриття монументу «Десять Божих Заповідей».

Гранітний пам’ятник у формі двох скрижалей із викарбуваними заповіддями Божими гармонійно вписався у центральній частині міста, біля місцевої церкви ХВЄ. Ініціатором та організатором цього заходу виступила помісна громада ХВЄ на чолі із пастором Богданом Когутом за підтримки Яворівської РДА, мерії міста та інших помісних християнських церков. Також деяку консультативну підтримку здійснювало і Українське Біблійне Товариство. 

Молитву посвячення здійснив спеціальний гість – голова Союзу ХВЄ Михайло Паночко спільно із представниками інших конфесій міста: деканом Яворівським УГКЦ Степаном Кобасяром та ксьондзом РКЦ Мареком Недзвецьким. Із словами привітання виступили перший заступник голови РДА Роман Кураш та міський голова Степан Венгерак, які надавали всіляке сприяння щодо реалізації цього проекту. Також із привітаннями звернулися керівники обласного об’єднання ХВЄ Роман Ляховський та Анатолій Гук, директор Західного відділення УБТ Віталій Войтович та інші запрошені гості. У всіх виступах лунала подяка Богові та спільне побажання – щоб слова Заповідей Божих  були закарбовані не тільки на граніті, а також в серцях кожного із нас та втілювалися в добрі справи в нашому повсякденному житті.

Господь також благословив цей незабутній день хорошою погодою – і гроза, яка насувалася, чудесним чином обійшла стороною місце зібрання людей.

Джерело: http://ukrbs.org