Відкриття нового приміщення для БФ “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”
  • Суб, 09/04/2016 - 09:14

8 квітня відбулось відкриття нового приміщення благодійного фонду “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії” УГКЦ, що знаходиться в місті Коломия по вулиці Гетьманській. Для посвячення приміщення директор “Карітасу”, отець Сергій Триф’як запросив правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії, священиків, представників благодійного фонду з інших місцевостей та всіх не байдужих людей. Слід зазначити, що на відкриття також прибули гості з-закордону.

Владика розпочав чин освячення будинку спільно з іншими священиками. Після освячення будівлі всі гості були запрошені до актового залу, де розпочалась урочиста частина.

Кир Василій (Івасюк) звернувся до присутніх такими словами: “Цей новоосвячений будинок вже став для кожного місцем, де він може бути прийнятим, вислуханим та отримати потрібну допомогу. Голодного зможе побачити і нагодувати лише той, хто побачить в людині свого ближнього і розпізнає Божі дари, призначені для всіх. Навернути грішника зможе лише той, хто побачить в людині дитину Божу, яка потребує Божого милосердя. Голодного накормити дає християнській спільноті розуміння таємниці Божого Милосердя і змогу реально відчути присутність Царства Божого посеред нас. Ці діла милосердя утверджують нас у вірі, що саме Господь покликав усе створіння до існування і врятував від тління смерті.”.

Далі до слова запросили директора благодійного фонду о. Сергія, який висловив вдячність владиці, всім меценатам, а також запросив до перегляду відеоролику про проекти Благодійного Фонду “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії”.

Гості заходу висловили власні враження щодо нового приміщення благодійного фонду, залишившись задоволеними роботою “Карітасу”. Слушно зауважили стосовно діяльності фонду, так як його праця залишається однією з найкращих закордоном і Україні зокрема.

Наступною частиною урочистостей було відкриття дитячого, християнського центру розвитку “Сад Талантів” при Карітасі КЧЄ, опікуватися яким буде п. Вікторія Городчук. Архієрей також освятив дане приміщення, а п. Вікторія розповіла, яка мета цього проекту, та чим тут займатимутся діти з християнських родин Коломиї і району.

“Ми допомагатимемо батькам плекати таланти. Наші українські діти є талановитими, їм тільки потрібно створити умови для розвитку. Розпочнемо насампепед з розвиваючих занять англійської, польської мов та образотворчого мистецтва. Підготовка до школи в нашому центрі дозволить дітям комфортно себе почувати у будь-якому колективі і підходити до навчання з радістю та натхненням. “,- наголосила Вікторія Городчук.