Відомі імена лауреатів "Нобелівської премії з теології"
  • Птн, 21/06/2013 - 23:51

21 червня стали відомі імена лауреатів "Премії Ратцінгера" – це англіканський бібліст Річард Бериж і німецький теолог Крістіан Шалер. "Премія Ратцінгера", яку називають також "Нобелівською премією з теології", вручає з 2011 р. "Ватиканський фонд Йозефа Ратцінгера – Бенедикта XVI", засновником якого є Папа-емерит. Вона присуджується за особливий внесок у розвиток богослов'я. Цього року її лауреатом вперше став дослідник некатолицького віросповідання. Урочисте вручення премії відбудеться 26 жовтня 2013 р. Про це розповів, під час зустрічі з журналістами в  прес-службі Святого Престолу кардинал Камілло Руїні, колишній Папський вікарій для Римської єпархії.

Річард Бериж є одним з найавторитетніших біблістав у світі. Він зробив цінний внесок в історичне та богословське підтвердження зв'язку між Євангеліями і особистістю Ісуса Христа. Кардинал Руїні наголосив, що ця тема також близька богословським дослідженням Бенедикта XVI і завжди простежувалася в його пастирській діяльності.

Німецький дослідник Крістіан Шалер упродовж багатьох років співпрацював з Архиєпископом Герхардом Людвіком Мюллером, сьогоднішнім префектом Конгрегації віровчення і є керівником "Інституту Бенедикта XVI" в Регенсбурзі. Премію він отримає не тільки за внесок у розвиток теології, а також за роботу над повним зібраням творів Бенедикта XVI.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va