Відомий американський режисер: психологи не можуть пояснити біснуватість
  • Суб, 05/11/2016 - 13:54

Вільям Фрідкін – режисер фільму «Екзорцист», мав можливість зняти на камеру екзорцизм, який у Римі провадив, тепер уже покійний, о. Ґабріел Аморт над молодою біснуватою італійкою. Відзнятий матеріал він показав провідним американським психологам та нейрохірургам, які одноголосно засвідчили, що відзнятий матеріал не має медичного пояснення. Про це сам Фрідкін пише у своїй розгорнутій статті у видання «Vaniti Fair».

Так д-р. Ніл Мартін, головний нейрохірург UCLA Medical Center заяви, що поведінку біснуватої італійки він не може пояснити як шизофренію, епілепсію чи галюцинації. Більше того він заявив що це виходить за рамки його досвіду.

Відео, відзняте Фрідкіном переглянув також д-р. Іцак Фрід, нейрохірург і клінічний фахівець в області хірургії епілепсії, а також вивчення людської пам’яті, який працює в UCLA Medical Center та в Tel-Aviv Sourasky Medical Center. Д-р. Фрід також не зміг пояснити того, що відбувається на відео.

Окрім цього Фрідкін показав відзняти відео провідним американським психіатрам. А саме д-р. Джеффрі Ліберману – директор Психіатричного інституту Нью-Йорку, д-р. Роберту Льюхсу-Фернандесу – президенту Всесвітньої асоціації суспільної психіатрії та д-р. Раяну Ловренсу – доценту кафедри клінічної психіатрії. Після перегляду фільму у відвертій дискусії психіатри заявили, що вони не можуть жодним чином пояснити те, що відбувається на відео.

Як заявляє сам Фрідкін, який до речі себе декларує, як агностка, його фільм усе ж таки заставив психіатрів схилятися до думки, про те, що біснуватість реальна.