Відпочинково молитовна зустріч у Брюховичах
  • Срд, 16/08/2017 - 18:00

Ось вже як 16 років, для хворих, старших та самотніх осіб сестра Ґражина – опікунка хворих організовує молитовно відпочинкові зустрічі, яка повністю була профінансована “Caritas-Spes” дієцезії. Цього року така зустріч відбулася в Домі Милосердя, яку проводили сестри-юзефітки в Брюховичах від 10 по 16 серпня цього року.

У тій зустрічі взяли участь понад 20 хворих та самотніх осіб зі Львова. Сестрі Ґражині допомагав о. Анджей Нєдзєльскі, бр. Марек Бартось зі згромадження Братів Альбертинів, особливою допомогою служили також Жанна Бойко та Віктор Ковальський з парафії Божого Милосердя у Рясному. Допомагали нам також Пауліна Шимчак з Дортмундсько-Вроцлавсько-Львівської Фундації св. Ядвіги у Вроцлаві, а також Кацпер Ковзан, котрі приїхали з Польщі.

Потребуючі люди могли ті кілька днів тішитися спільнотою, переживати спільні молитовні та відпочинкові зустрічі на свіжому повітрі, бо погоду Бог нам дав чудову. Ми разом співали пісні, читали вірші, а п. Антоній Млодніцкий дивував нас своїми ілюзіоністичними фокусами. Особливою розвагою був для нас виступ п. Едварда Сосульського, котрий захопив нас своїм співом львівських пісень разом з п. Мирославом Остюк, котрий чудово грав на акордеоні. Їхній виступ надовго запав у серця наших підопічних, котрі мали можливість повернутися думками до часів своєї юності. Ми хочемо також щиро подякувати волонтеркам зі «світлиці» Яринці, Наталці та Іванці, з нашого дому сестер по вул. Татарбунарській, котрі прикрасили веселі вечори своїми танцями і забавою, а також хору з парафії Божого Милосердя з Рясного, на чолі з п. Маряною Ометюх, котрі своїм співом прикрасили Святу Месу в урочистість Внебовзяття ПДМ.

Хочемо подякувати всім жертводавцям, котрі через свою пожертву і добре серце тсали співучасниками тієї та інших подібних справ для хворих, старших і самотніх осіб. Дякуємо архієпископу Мечиславу що ми могли бути в Домі Милосердя, та сестрам св. Йосифа за прийом.

Дякуючи приязності та сповненому відданості служінню осіб, котрі були задіяні в орзанізацію, приготування та проведення цієї зустрічі, хворі, старші та самотні особи із серцем наповненим радістю та миром повернуться до своїх домів і з нетерпінням чекатимуть на черговий відпочинок через рік.

Львів, 16.08.2017 р.

с. Ґражина Бохенська СSSJ, опікунка хворих Львова