Відповідь католицьких єрархів та єрархів УГКЦ, зокрема, на події в Україні має пророчу складову
  • Срд, 18/12/2013 - 16:53

У рамках Суспільних днів УГКЦ, які реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, 17 грудня 2013 року у Львові було проведено ряд зустрічей та медійних заходів. З цієї нагоди у місті перебуває о. Луіс Окулік, секретар Ради Конференції Єпископів Європи, фахівець Канонічного права та Соціальної доктрини Церкви.

Провівши цікаве обговорення у Патріаршій Курії УГКЦ, що на площі Юра, у Львові, аргентинський священик у подальшому інтерв᾽ю для Медіаресурсу УГКЦ зазначив, зокрема: «Події останніх днів в Україні і відповідь на них католицьких ієрархів та ієрархів УГКЦ, зокрема, має пророчу складову, яка здатна принести рясні плоди. Тут маю на увазі супроводити і надихати своїх вірних у конкретних ситуаціях життя, уприсутнювати живу віру і Бога, що є одним із елементів місії Церкви у світі і в окремому суспільстві зокрема. У цьому Україна є виразним знаком для усіх сьогодні».

Після цього було здійснено запис програми на радіо «Воскресіння», де впродовж тривалої розмови на різноманітні теми суспільного та церковного життя, питань, пов᾽язаних із діяльністю Ради Конференції Єпископів Європи та ролі і участі в ній української сторони, місця УГКЦ в процесі екуменічного діалогу, розмова про співвітчизника о. Луіса Окуліка – Святішого отця папи Фанциска і ін.. 

Подальшим заходом послужила відкрита лекція аргентинського священика в Українському Католицькому Університеті Львова на тему «Соціальна доктрина Церкви як засіб нової євангелізації» у присутності ректора о. Богдана Праха, координатора зустрічі та декана філософсько-богословського факультету УКУ о.д-на Романа Завійського, представників різних інституцій та представництв даного університету, а також студентів. Зустріч продовжилась тривалою дискусією на тему сучасного суспільно-політичного стану в Україні, його бачення, обговорення та пошуку християнської відповіді на існуючі виклики, пов᾽язані з цим. «Існують два ключові елементи, які повинні передувати практичним крокам стосовно суспільно-політичного процесу – це особиста «формація» і подальше «розрізнення» речей, фактів, подій у світлі християнських цінностей» – зазначив, зокрема, фахівець з Аргентини.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир