«Відповідальність президента починається з відповідальності кожного, хто його вибирає», – владика Тарас Сеньків
  • Нед, 25/05/2014 - 15:04

25 травня 2014 року, владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський, очолив Божественну Літургію на парафії Всіх Святих Українського народу в Стрию. Звернувшись до присутніх зі словом навчання, Архиєрей розважив над євангелієм про сліпородженого, а також говорив про відповідальність кожного з нас під час президентських виборів, які цього дня відбуваються в Україні.

Роздумуючи над розповіддю євангелиста Йоана про зцілення сліпородженого, єпископ зазначив, що кожне чудо є дією Бога в людині, але наскільки більші чуда творив Христос, тим більше його переслідували, а після найбільшого чуда – воскресіння Лазаря – розіп′яли. Так сталося тому, що людина часто сприймає тільки те чудо, яке сама «замовляє» у Бога, не зважаючи на те, через яке Господь промовляє до неї. Кир Тарас підкреслив, що у випадку зі сліпородженим чоловіком, найбільшим чудом було не його прозріння, а те, що він поклонився Христові, пізнавши у ньому Бога.

Архиєрей зауважив, що ми сьогодні також чекаємо чуда – у день, коли вибираємо президента країни. Сподіваємося, що він буде тим, хто візьме відповідальність за наше благополуччя. «Давши себе за життя світу, Христос навчив нас, аби ми усвідомили, що відповідальність президента починається з відповідальності кожного, хто його вибирає, кожного з нас. Голосуймо за того, про кого вважаємо, що він готовий дати себе за інших», – зазначив єпарх Стрийський, закликавши кожного робити вибір своїм серцем.

Ця Божественна Літургія була першою Літургією владики Тараса як єпарха Стрийського.

Прес-служба Стрийської єпархії