Відсьогодні у Патріаршому домі УГКЦ живуть медики
  • Срд, 15/04/2020 - 16:43

Про це  сьогодні, 15 квітня 2020 року, повідомила керівник Комісії у справах душпастирства  здоров’я, с. Севастіяна Карвацька.

“Сьогодні Патріарший Дім у Львові, що на вулиці Хуторівка 35 Б, поселив після вахтового  тижневого чергування медиків  з 8-ї лікарні.  Вони перебуватимуть на обсервації і вже прибули до Патріаршого готелю, у Патріаршому Домі. Це медичні сестри, лікар, медичні брати, всього їх 11 осіб.  Почуваються добре, вони, на сьогодні, всі здорові, задоволені умовами проживання, а також засобами комунікації, які там присутні. Вони мають можливість триразового харчування у Патріаршому Домі. Патріарший готель має ще багато місць, може розмістити загалом 50 осіб на проживання. Тому, ми готові на відгуки від інших лікарень і готові також поселити й інших медичних працівників. які цього потребують”, – наголосила с. Севастіяна Карвацька.

Також с. Севастіяна пригадала,що минулого тижня представники Комісії у справах охорони  здоров’я УГКЦ і Львівської міської ради мали зустріч і домовленості про активну співпрацю. Також за сприяння міської ради надано тести, щоб могли бути протестовані всі медичні капелани, а також священнослужителі Львівської Архиєпархії УГКЦ та інших конфесій.

Також Комісія мала зустріч із представниками обласної влади.

Додамо, що на Хрестопоклінну неділю, Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав заявив про те, що всі церковні і монастирські приміщення, за потреби, будуть передані під шпиталі.

Нагадаємо, у Патріаршому домі почала діяти програма забезпечення гарячим харчуванням старших і малозабезпечених осіб. Працівники та волонтери Патріаршого дому готують і доставляють теплу їжу до домівок 88 малозабезпечених осіб.

А за цим посиланням Ви можете прочитати про 8 ініціатив УГКЦ у боротьбі з коронавірусом у Львові.

Підготувала Оксана Бабенко