«Відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди», - Глава УГКЦ про новообраного Предстоятеля УПЦ
  • Пон, 17/12/2018 - 12:02

Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із Об’єднавчим Собором. В цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої Церкви до новообраного Предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність і долаємо те, що нас роз’єднує, залежить майбутнє Церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави. 

Такими словами звернувся Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, 15 грудня під час благодійного бенкету УКУ, який відбувався у Києві. При цьому Предстоятель УГКЦ зазначив, що це особливий «історичний момент для християн України». 

«Попереду багато праці, але мені приємно почути, що в першій промові новообраний Предстоятель говорив про розвиток богословської освіти. І мені дуже приємно, що саме УКУ є іконою відкритої Церкви, яка є водночас і помісною, і глобальною. Глибоко вдивляючись у таємниці Божої премудрості, вона водночас дивиться в саме серце сучасної людини та українця і вдивляється у майбутнє. Нехай внутрішній рух до консолідації та об’єднання не припиняється», - закликав Глава УГКЦ.

Тоді він сказав, що цього вечора також відкривається нова місія і для УКУ, «який є майданчиком нової євангелізації та проповіді Євангелія в сучасному житті».

«Ми розуміємо, що сучасне суспільство чекає не лише зміни вивіски чи внутрішньої організації, а й нової якості церковного буття, душпастирства, проголошення слова Святого Євангелія для звичайної людини покликане трасформувати, звільнити, освітити, відкривати світові душу українського народу. Тому сердечно дякую всім, хто в цей соборний спосіб долучається до розвитку УКУ, чиї двері відкриті для усіх, навіть для тих, хто ще не знайшов свого шляху до Бога. З вашою підтримкою цей університет здатний зробити те, чого від нього чекає Бог і суспільство», - сказав Блаженніший Святослав під час благодійного бенкету УКУ.