Відтепер мощі Матері Терези перебуватимуть в Архікатедральному соборі Івано-Франківська
  • Пон, 08/05/2017 - 10:54

В Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового Івано-Франківська від сьогодні перебувають мощі святої Матері Терези з Калькутти. Після Божественної Літургії, яку очолив Митрополит Володимир, мощі святої виставили для почитання. 

Кожного дня об 8:00 год. та 18:00 год. в Архікатедральному соборі будуть служитися Літургії, після яких можна буде підійти до мощей Святої Матері Терези.

Ініціатива привезення мощів із Риму до Івано-Франківська належить настоятелю собору, отцю Юрію Новицькому - щоби День міста запам’ятався не лише світськими розвагами, але став також став святом для душі. Цю добру ідею благословив Митрополит Володимир і вже сьогодні кількасот вірян мали нагоду помолитись біля святої реліквії.

Зазначемо, що вшанування мощів – це не похід до мавзолею. Часточки нетлінних тіл святих випромінюють божественну силу, однак без віри і покаяння дотик до них так і залишиться тільки дотиком.

Перед тим, як приклонитися до мощів, Церква радить висповідатися і причаститися. Біля самих мощів слід перехреститися, прихилитися (торкнутися чолом або вустами) і помолитися. Можна, зокрема, мовити молитву до Матері Терези про її заступництво.