Відзначення 15-річчя від дня освячення храму м. Винники
  • Пон, 04/11/2013 - 12:21

3 листопада 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський з пастирським візитом відвідав храм Різдва Івана Христителя (м. Львів-Винники, вул. Галицька, 60).

Візит відбувся з нагоди святкувань 15-ої річниці від дня освячення храму. Як повідомив о. Володимир Клим’юк, адміністратор храму Різдва Івана Христителя цю святину було освячено рівно 15 років тому світлої пам’яті владикою Юліаном Ґбуром.

Впродовж візиту владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. У своєму слові згідно євангельського уривку (Лк. 6, 31-36) ієрарх закликав задуматися над вчинками, які ми чинимо по відношенні до наших ближніх: «Ми завжди маємо претензії до когось: хтось не так подивився, не так сказав, не так відреагував, не так до нас поставився. Ми дуже болюче сприймаємо вчинки інших щодо нас. А дуже легковажимо нашими вчинками щодо інших. Нам дуже боляче, коли нас ранять, але ми одночасно дуже часто завдаємо болю і ран іншим» - сказав владика Венедикт.

Підсумувавши своє слово архиєрей закликав прощати одні одних, любити і не чинити прикрості, адже: «Якщо не хочемо, щоб нам чинили прикрості – і ми не чинімо, не хочемо, щоб нас принижували – і ми не принижуймо. Бо що ми робимо, то й інші будуть робити для нас»- сказав проповідник.

По завершенні Богослуження владика Венедикт благословив вірних свяченою водою. Згодом, у храмі  відбувся святковий концерт за участю місцевого хору. 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua