Відзначення 20-річчя львівської парафії Вознесіння Господнього
  • Пон, 14/10/2013 - 11:54

13 жовтня 2013 р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з пастирським візитом храм Вознесіння Господнього (м. Львів, вул. Володимира Великого, 10 а). Візит відбувся з нагоди святкувань 20-річчя парафії. Архиєрей очолив Божественну літургію, виголосив проповідь та здійснив Чин великого водосвяття. Також під час Богослуження ієрарх звершив поставлення у диякони піддиякона Івана Мисіва.

У своєму слові, згідно з євангельським уривком про таланти (Мт. 25, 14-30), владика Венедикт сказав, що ці таланти, дані нам Господом Богом, ─ це є наше життя: «Кожен отримав від Бога в повноті цей талант, цей скарб, яким є наше життя.  Бог дарував нам частину цього свого майна, цього буття, цього життя. І покликання кожного з нас – вміти оцінити, що ми отримали». Далі проповідник зазначив: «Кожного Господь обдарував тим, що йому було найбільше потрібно для його добра, дав людині найбільший талант – її Божий образ». Підсумовуючи, єпископ підкреслив, що це була Божа воля, найдорожчий дар для громади храму, що саме тут, на цьому місці, рівно 20 років тому була заснована парафія.

Після завершення спільної молитви прот. Володимир Фарат, парох храму Вознесіння Господнього, висловив глибоку вдячність владиці за візит та архипастирське благословення для парафіяльної спільноти.
Наостанок, владика відзначив пам’ятними грамотами осіб, які найбільше спричинилися до розвитку парафії. Відтак на подвір’ї храму відбулося Велике водосвяття.

Варто зазначити, що святкові урочистості з нагоди 20-річчя парафії впродовж двох годин транслювались в прямому ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

Після завершення офіційної частини святкувань, на сцені, поруч з храмом, розпочалась мистецько-розважальна програма для гостей та парафіян.
Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua