В'єтнам: католики повинні підтримувати зміни в країні
  • Пон, 05/08/2013 - 12:32

"Ми повинні думати про долю нації", – сказав в інтерв'ю для агентства AsiaNews в'єтнамський єпископа Пол Нгуєн Тай Хоп. Ординарій єпархії Вінь є главою Комісії справедливість і мир та рішуче підтримує кампанію щодо відмови від однопартійної комуністичної системи.

Як повідомляє Радіо Ватикану, єрарх вважає, що місія єпископів як в'єтнамців полягає у тому, щоб брати участь у розвитку країни, підтримувати зміну менталітету, прагнути до позбавлення марксизму ролі центральної ідеології та повернення до традиційної культури.

Також єрарх підтвердив єдність намірів, яка пов'язує в'єтнамський єпископат з рухами, що підтримують зміни в країні. Він зазначив, що справжній розвиток торкається не лише економічної сфери, а й суспільства, політики та релігії. Він наголосив, що цієї мети можна досягнути тільки через освіту.

Розташована у північній частині В'єтнаму єпархія Вінь, ординарієм якої вже три роки є єпископ Пол Нгуєн Тай Хоп, це область, де напруженість у відносинах між католиками і комуністичною владою особливо висока. Часто це закінчується репресіями, арештами, судовими процесами та ув'язненням. На території єпархії проживає понад півмільйона католиків.