В’єтнамські єпископи готують вірних до періоду після Covid-19
  • Чтв, 07/05/2020 - 19:22

Звертаючись до католиків В’єтнаму, місцеві єпископи запропонували їм деякі напрямні для того, аби духовно готуватися до періоду після пандемії.

За повідомленням католицького інформаційного агентства UCAN (Union of Catholic AsianNews), єпископи В’єтнаму опублікували лист, в якому закликали католиків країни підтримувати дух практикування віри та долучатися до будування кращого суспільства у період після Covid-19. 

Вірність Церкві та солідарність із суспільством

Ієрархи зазначили, що останніми тижнями запобіжні заходи спричинили призупинення соціальної та релігійної діяльності, але тепер ці заходи поступово скасовуються і деякі дієцезії вже готуються до відновлення богослужень. Вони високо оцінили зусилля місцевих католиків, спрямовані на виявлення солідарності з іншими людьми та на запобігання поширенню коронавірусу. Єпископи відзначили, що в період соціальної ізоляції у В'єтнамі не бракувало конкретного свідчення віри. Католики, за їхніми словами, виявиляють глибоку любов до Святих Мес, прагнення Євхаристії, а також солідарність з Папою Франциском та Вселенською Церквою. 

Можливі негативні наслідки 

В’єтнамські єпископи вказали на деякі негативні наслідки призупинення душпастирської діяльності за участю вірних. Особливої шкоди це може завдати вірі молодих людей. «В епоху, коли духовні потреби вважаються невагомими, – підкреслили вони, – нестримний матеріалізм і споживацтво можуть легко заполонити молодь, яка починає сприймати їх як свою остаточну мету». 

Сім’я – Божий храм

Єпископи запропонували католикам деякі напрямні для того, аби духовно готуватися до періодупісля пандемії. Вони наголосили, що члени родини, збираючись на молитву чи слідкуючи за трансляцією Святої Меси, повинні чітко усвідомлювати, що їхні сім’ї є Божими храмами і що Бог перебуває серед них. Ієрархи радять також не припиняти молитву в сім’ях, коли пандемія закінчиться. 

Завдання мирян і духовенства

Єпископи підкреслили, що миряни-католики повинні докладати зусилля у будування спільного добра в суспільстві, ставати світлом у своєму життєвому середовищі та будувати Царство Боже в цьому світі.

В’єтнамські ієрархи підкреслили, що в цей період пандемії священики та богопосвячені особи мали нагоду відчути, що джерелом їхньої душпастирської місії є внутрішнє життя. Єпископи закликали їх з радістю виконувати свої обов’язки і вірно служити Божому людові, подібно до Христа, Доброго Пастиря.

Сподіваючись на близьке завершення пандемії у В’єтнамі, місцеві єпископи закликали католиків молитися та співпрацювати з усіма людьми, незалежно від їхнього походження, для того, аби стримати пандемію.