В’єтнамські єпископи «проти» змін до Конституції і «за» реструктуризвацію своїх єпархій
  • Срд, 10/04/2013 - 15:57

Про актуальний стан відносин між державою та Церквою, плани поділу єпархій та останні події, пов’язані із обранням нового Папи розмовляли в’єтнамські єпископи на пленарному засіданні єпископату. Днями завершилось перше в цьому році їх засідання, що проходило в марійському санктуарії Бай-Дау в місті Вунг-Тау.

Серед питань, що стосувались теми відносин держава-Церква, єпископи обговорювали відкритий лист єпископату щодо планованих змін до Конституції. Єпископи виступають проти планованих поправок, що стосуються провідної ролі комуністичної партії, а також марксистсько-ленінської ідеології у всіх аспектах суспільного життя.

Єрархи підняли тему пропозиції утворення нових єпархій, зокрема у гірських районах країни, з метою кращого адміністрування різними єпископами. Також ординарій Контум запропонував поділити свою єпархію. Ці пропозиції будуть надіслані до Ватикану на розгляд.

Після завершення засідання, єрархи взяли участь в єпископській хіротонії Хуана Лука, номінація котрого була останнім призначенням Бенедикта XVI 28 лютого.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va