В’єтнамських католиків тероризують місцеві банди
  • Втр, 20/06/2017 - 16:39

Священики звинувачують уряд в тому, що він «сприяє тим, хто зумисне порушує закон, спричиняє ненависть і відділяє католиків від інших».

Впродовж червня угрупування молоді – одягнені в червоні футболки з жовтими зірками та вимахуючи національними прапорами ­– нападали на католиків та їх майно в парафії Сонґ Нґок в районі К’юнх Луу провінції Нгхе Ан.

Згодом одинадцять священиків написали петицію до уряду В’єтнаму: «Ми бачимо, що ці напади відбуваються в керований спосіб, а поліція, добре знаючи, що відбувається, ігнорує їх».

Священики звинуватили уряд в тому, що він «допомагає і сприяє тим, хто зумисне порушує закон, викликає ненависть та відділяє католиків від інших».

Напади відбувались вночі, під час них як мінімум двоє католиків отримали серйозні травми.

Незважаючи на велику кількість поліції в цьому районі, молодики роз’їжджали вночі по селах на мотоциклах на великій швидкості та кидали камінням в храми і будинки католиків. Вони також залякували католиків, котрі є власниками бізнесів, а в одному випадку, озброєні ножами, погрожували католику-власнику крамниці і понищили його товари. Як згодом розповіли місцеві католики, ці молоді хлопці – прихильники Комуністичної партії та кримінальні елементи з інших районів, повідомляє Catholic Herald.

Молодики розвісили банери, на яких написані заклики відсторонити двох священиків, котрі допомагають місцевим рибакам судитись із місцевою корпорацією «Formosa Ha Tinh Steel Corp» через катастрофу забруднення морських водоймищ, в результаті якої минулого року було вбито сотні тон риби вздовж 125 км узбережжя.