В'єтнамський католицький єпископ волає про допомогу в протистоянні з владою країни
  • Срд, 18/09/2013 - 23:21

Єпископ Пол Нгуєн Тхай Хоп, глава католицької дієцезії Вінх (В'єтнам), звернувся з проханням про міжнародну підтримку, оскільки в даний час він стикається з наклепницькою кампанією, організованою в'єтнамським урядом проти нього і його єпархії.

В інтерв'ю агентству AsiaNews єпископ підкреслив «небезпечну і неспокійну ситуацію» в його єпархії, де «проти Церкви робиться атака, і віруючі знаходяться в страху після сильних нападів поліції на мирних демонстрантів». «Ми хочемо миру, свободи і гідності прав людини», − сказав єпископ.

Тисячі католиків в єпархії на півночі В'єтнаму стали жертвами поліцейської облави 16 вересня в ході демонстрації перед закритим владою храмом. На тому ж місці, тижнем раніше, поліція побила десятки протестуючих.

Також однією з причин драматичної ситуації, що склалася в єпархії Вінх, став арешт двох правозахисників-мирян у червні цього року. Правозахисники залишаються у в'язниці, незважаючи на те, що їм так і не пред'явлено жодних офіційних звинувачень. Державні чиновники обіцяли, що обидва чоловіки незабаром будуть звільнені, але не виконали свою обіцянку.

За матеріалами www.sedmitza.ru