«Виховання мирян до суспільно-політичного життя» в Ужгороді
  • Чтв, 28/05/2015 - 19:22

27 травня 2015 року відбулася презентація нового документу Комісії УГКЦ Справедливість і Мир «Виховання мирян до суспільно-політичного життя» у Курії Мукачівської Греко-Католицької єпархії.

Представив нове видання заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука у резиденції мукачівських єпископів, що на площі Бачинського 2, у місті Ужгороді.

Відбулася окрема зустріч із помічним єпископом Кир Нілом Юрієм (Лущаком). Окрім ознайомлення із діяльністю, стратегією та розвитком праці Комісії УГКЦ Справедливість і Мир в Україні, було зосереджено увагу на новому виданні, його актуальності та важливості для сучасного духовенства, а зокрема, для майбутніх священиків – семінаристів Ужгородської Греко-Католицької Духовної Академії ім. Блаженного Теодора Ромжі.

Для даного духовного навчального закладу було також передано примірники нового документу у присутності ректора, архімандрита д-ра Петра-Павла Береша. Представляючи напрацювання Комісії за останні роки і перелік заходів на поточний рік, було узгоджено у недалекому майбутньому провести чергову зустріч представників Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у стінах Духовної Академії Ужгорода із метою впровадження та розвитку Соціального вчення Церкви у суспільстві та представлення пропозицій щодо діючих ініціатив Комісії у цьому.