VІІ Апостольська подорож Папи Франциска. Переостанній день у Філіппінах
  • Нед, 18/01/2015 - 15:39

Добіг до кінця візит Папи Франциска до Філіппін, що був другим етапом VІІ Апостольської подорожі до Азії. В його програму входила зустріч з молоддю та багатомільйонна Свята Меса.

Спортивний комплекс, на якому пройшла зустріч Наступника святого Петра з філіпінською молоддю, зміг вмістити тільки 30 тисяч бажаючих, а десятки, а може й сотні тисяч інших, годинами чекали вздовж прилеглих вулиць, щоб принаймні здалека побачити Папу. Кількість вірних дуже швидко збільшувалась, заповнюючи кожен сантиметр простору десятикілометрового бульвару на побережжі океану, який веде до парку Різаль, місця останньої Святої Меси, відправленої Вселенським Архиєреєм у Філіппінах. Парк, що простягнувся на 60-ти гектарах, вже був місцем багатьох важливих цивільних та церковних подій. Саме тут 15 січня 1995 року святий Папа Іван Павло ІІ відправив Євхаристійне богослуження з нагоди завершення Х Всесвітнього дня молоді, зібравши майже 5 мільйонів молодих людей. У Святій Месі, яку очолив Папа Франциск, незважаючи на дощ, взяло участь коло 6 мільйонів вірних.

Читання та молитовні прохання вірних, крім англійської, були проведені ще

В понеділок 19 січня 2015 р., о 10:00 місцевого часу, коли в Україні буде 4 година ранку, після прощальної церемонії в манільському аеропорту, Святіший Отець відлетить до Ватикану. Подорож триватиме майже 15 годин.